Wat te doen als ik winterbanden wil opnemen in mijn leasecontract?
U kunt met ons contact opnemen of neem direct contact op met uw accountmanager. U ontvangt dan een berekening van de meerkosten die in het contract worden opgenomen. Gaat uw werkgever hiermee akkoord dan kan er direct een afspraak worden gemaakt.
Wat te doen bij schade aan mijn leaseauto?
Het schadeformulier dient te worden invuld door alle betrokken partijen. Deze stuurt u op naar:
Driessen Autolease t.a.v.
afd. schade
Postbus 1250
5602 BG
Eindhoven
Wat moet ik doen bij inleveren leaseauto?
Graag van te voren melden bij uw accountmanager, via ons contact formulier of via e-mail. De auto wordt op de einddatum ingeleverd, let op ook alle autopapieren en de reservesleutel dient te worden ingeleverd.
Het inleveradres:
Driessen Autolease
Hondsruglaan 87
5628 DB
Eindhoven
Wat als ik langer wil doorrijden dan einddatum leasecontract?
Als u langer door wilt rijden na het einde van uw contract verzoeken wij u graag om contact op te nemen met uw accountmanager. Het contact formulier in te vullen of te mailen voor de mogelijkheden van het langer doorrijden.
Wat te doen als ik voortijdig mijn leasecontract wil beëindigen?
Driessen Autolease zoekt samen met u naar een passende oplossing, neem contact op met uw accountmanager of stuur een email.
Wat moet ik doen als berijder uit dienst gaat?
Als er een berijderswisseling gaat plaatsvinden verzoeken wij u dit door te geven via e-mail, ook als er nog geen nieuwe berijder bekend is.
Wat moet ik doen bij een adreswijziging van berijder?
Als er een adreswijziging gaat plaatsvinden verzoeken wij u dit door te geven via e-mail.
Hoe moet ik de voorgeschoten brandstof declareren? (indien brandstof in uw leasecontract is opgenomen)
U kunt dit via onze site hier doen. Of via een directe link naar www.mtc.nl. Indien u een internationale/DKV pas heeft kunt u ook eventuele buitenlandse tankingen declareren. Bij een Nationale MTC pas, kunt u de kosten die u in het buitenland maakt eventueel declareren bij uw werkgever.
Wat te doen bij pech of schade?
Tijdens kantooruren kan steeds contact worden opgenomen met Driessen Autolease. Buiten kantooruren staan de telefoonlijnen doorgeschakeld naar alarmcentrale Eurocross waarmee Driessen Autolease nauw samenwerkt.
Dit verzekert in geval van schade, pech of andere noodsituaties 24 uur per dag, 7 dagen in de week en 365 dagen per jaar hulp in noodsituaties.
Het nummer van de alarmcentrale is +31 (0)40 - 242 10 00.
Wat wordt verstaan onder een lichte bedrijfswagen?
Dit zijn bestelwagens en bestelbussen met een maximaal gewicht van 3.500 kg. Deze voertuigen mogen bestuurd worden met rijbewijs B.
Wat betekent de afkorting GVW?
GVW is een engelse afkorting van Gross Vehicle Weight. Het geeft het maximum bruto gewicht van een voertuig aan. Dat wil zeggen de massa van het lege voertuig en het maximum toegestaan laadvermogen.
Zijn er vervangend vervoer mogelijkheden voor bedrijfswagens?
Driessen Bedrijfswagens heeft de mogelijkheid direct passend vervangend vervoer aan te bieden. Of het nu gaat om een kleine bestelauto of een voertuig met een gesloten laadbak.
Kan Driessen Bedrijfswagens ook de inrichting en bestickering van mijn nieuwe bedrijfsauto verzorgen?
Driessen Bedrijfswagens kan samen met zijn partners uw nieuwe bedrijfsauto geheel bedrijfsklaar voor u leveren. Dit betekend inclusief inrichting en belettering. Uw nieuwe bedrijfsauto in dan voor u direct inzetbaar.
Wanneer krijgt een ondernemer BPM vrijstelling?
Ondernemers kunnen BPM-vrijstelling krijgen voor hun bestelauto. Daarvoor moeten zij voldoen aan drie eisen:
- de auto wordt geregistreerd op naam van een BTW-ondernemer.
- de ondernemer gebruikt de bestelauto voor minimaal 10% zakelijk.
- de auto moet 5 jaar in de onderneming blijven.
Hoe voorkom ik fiscale bijtelling over een bedrijfsauto van de zaak?
Door per jaar niet meer dan 500 kilometer privé te rijden. Het bewijs daarvoor is in principe niet aan een bepaalde vorm gebonden. Een sluitende kilometeradministratie geeft u echter de meeste zekerheid. Een black box kan hierbij een handig hulpmiddel zijn.
Hoe werkt de 'verklaring uitsluitend zakelijk gebruik' voor bedrijfsauto's?
De verklaring zorgt ervoor dat u als werkgever de kilometeradministratie van een werknemer niet hoeft te controleren. De werknemer zegt in de verklaring dat hij per jaar minder dan 500 privé-kilometers maakt in zijn zakelijke auto. Als de werknemer u zo'n verklaring overhandigt, berekent u geen bijtelling meer voor het privégebruik van de auto. U hoeft voor deze werknemer dus minder premies en loonbelasting af te dragen.
Wat nu als uw werknemer ondanks zijn verklaring toch meer dan 500 privé-kilometers per jaar rijdt? Dan moet hij zelf deze premies en belasting betalen, plus de boete die de fiscus oplegt. U treft in dat geval geen blaam. Alleen als het voor u als werkgever duidelijk is dat uw werknemer de verklaring ten onrechte heeft afgegeven, kan de Belastingdienst bij u naheffen.
De werknemer die een verklaring geen privégebruik afgeeft, moet toch een sluitende kilometeradministratie bijhouden. Hij moet immers kunnen aantonen dat hij niet meer dan 500 km privé per jaar heeft gereden.
Ben ik verplicht om een tachograaf te laten monteren?
Niet alleen trucks moeten een tachograaf hebben. Ook lichtere bedrijfswagens (bestelauto's, busjes en pick-ups) met aanhanger waarbij het toegestane maximum gewicht van de combinatie de 3.500 kg overschrijdt, moeten - bij commercieel gebruikt - voorzien zijn van een tachograaf. Een autoambulance achter een pick-up kan dus zomaar tachograafplichtig zijn.
Alleen als het vervoer niet-commercieel is en de combinatie niet meer weegt dan 7,5 ton of de combinatie een lager maximum gewicht heeft dan 3,5 ton, kan de tachograaf achterwege blijven.
Welke documenten dien ik mee te nemen bij het afhalen van een huurauto?
Als u bij Driessen Autoverhuur een auto huurt, vragen wij om twee legitimatiebewijzen. Een rijbewijs is er daar één van. De tweede mag een paspoort zijn of een Europese identiteitskaart. Verder hebben wij een adreslegitimatie nodig in de vorm van een recente loonstrook, een (digitaal / screenshot) bankafschrift of een telefoonrekening (maximaal 4 weken oud).
Wat is het verschil tussen shortlease en longterm autolease?
Het belangrijkste verschil tussen shortlease en normale of longterm autolease is de termijn van de leaseovereenkomst.
Bij shortlease wordt een leasecontract al na 1 maand flexibel, oftewel kosteloos opzegbaar. Bij normale autolease is de contractvorm meer vast van aard.
Hierdoor is shortlease een verstandige keuze als u voor een kortere tijd - 1 maand tot 2 jaar - een leaseauto nodig heeft. Doordat u zelf zowel de looptijd van het contract als het jaarkilometrage kiest, heeft u altijd de shortlease overeenkomst die het beste bij uw situatie past.
Voor wie is shortlease interessant?
Shortlease is voor alle bedrijven, profit en non-profit. Shortlease geeft u namelijk flexibele mobiliteit. Interessant voor bedrijven die geen langlopende leasecontracten willen afsluiten in de huidige tijd van economische onbestendigheid. Shortlease is ook ideaal voor startende ondernemingen en organisaties die projectmatig te werk gaan. Of als invulling bij een proefperiode van een nieuwe medewerker of een auto die in bestelling staat.
Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om een auto te shortleasen?
Wij vragen een recent uittreksel van de Kamer van Koophandel (niet ouder dan 3 maanden) en een kopie legitimatie van de tekeningsbevoegde persoon. Deze moet corresponderen met de gegevens bij de Kamer van Koophandel. Tevens dient er een overeenkomst getekend te worden voor automatisch incasso en dient er voor de startdatum een borgstelling en 1e termijn te worden voldaan. Nadat dit is geregeld en de berijder is gecontroleerd op bezit van een geldig rijbewijs gaan wij over tot levering van de auto.
Wat is de minimale contractduur bij shortlease?
Het shortleasecontract wordt voor minimaal 1 maand afgesloten. Bij 2 maanden en langer rekenen wij geen kosten voor het brengen en weer ophalen op elke locatie in heel Nederland.
Welke componenten zijn inbegrepen in de shortleasetarieven?
Het overeengekomen maandbedrag is het bedrag dat u betaald per maand voor de aangegeven periode en kilometers. In dit bedrag zijn inbegrepen:
- Verzekering voor schade aan derden + voertuig
- Houderschapsbelasting
- Inzittende(n)verzekering
- Regulier onderhoud en normale bandenslijtage
- 24-uurs alarmservice
- Vervangend vervoer bij reparatie en/of onderhoud na 24 uur
Kan ik kiezen voor een specifiek merk en type?
U reserveert bij ons altijd in een klasse maar uiteraard zijn we graag bereid deze zo goed als mogelijk te laten aansluiten op uw wensen en voorkeuren qua merk, type en uitrustingsniveau. Bij langlopende contracten kunnen we rekening houden met meer wensen.
Hoe snel kan ik over de auto beschikken?
In principe kunt u binnen 24 uur (buiten het weekend om) over een auto beschikken. Dit uiteraard onder voorbehoud van acceptatie, de beschikbaarheid van de auto alsmede het voldoen van de borgstelling en vooruitbetaling van het eerste leasetermijn.
Kan ik de auto eerder inleveren dan in eerste instantie is afgesproken?
Dat kan. Het shortlease contact is vanaf 1 maand per dag en kosteloos opzegbaar.
Kunnen er aanvullende services worden geleverd?
Aanvullend op de leaseauto kunnen wij een tankpas, winterbanden, een navigatiesysteem en een bluetooth verbinding voor uw mobiele telefoon in de auto verzorgen op modellen waar dit nog in ontbreekt. Tevens kunnen wij zorgen dat de auto in uw huisstijl wordt gebracht. Vraag hiervoor gerust naar de voorwaarden en tarieven.